Tilbake

Maria Arlén Larsen

Lifeness

Helsetjenesten Lifeness ble Årets Sosiale Entreprenør 2020. Statsminister Erna Solberg annonserte resultatet mens juryleder og Ferd-eier Johan H. Andresen delte ut prisen. Lifeness – en helseplattform for behandling av livsstilssykdommer.

Lifeness sin digitale plattform gjør det enklere for helsepersonell å gi bedre behandling og tettere oppfølging av pasienter med overvekt og livsstilssykdommer. Begge gründerne har lang erfaring med pasientgruppen: Larsen som lege med behandling av livsstilssykdommer som spesialfelt, Øverlien Magi med erfaring fra treningsbransjen.

Lifeness tar tak i en stor og økende samfunnsutfordring. Kostnadene ved dette samfunnsproblemet er høy, både for samfunnet og for den det gjelder. I tillegg til å utvikle en skyløsning for helsepersonell, har Lifeness utviklet en egen app for brukerne. I appen får brukerne kontinuerlig oppfølging og kan følge med på sin egen fremgang. Det bidrar til å holde motivasjonen oppe, noe som er viktig for å få til livsstilsendringer.

En pilotstudie viste at pasienter som fikk oppfølging via Lifeness, fikk fem ganger bedre effekt av behandlingen sammenlignet med ordinær oppfølging. I tillegg ønsket samtlige deltakere å fortsette med tjenesten.

Presentations

Årets Sosiale Entreprenør

More information