Tilbake

Vibeke Gwendoline Fængsrud

House of Math

Vibeke er eier og grunnlegger av House of Math AS, og vet hva det vil si å være dårlig i matematikk; hun strøk på videregående skole og dumpa! Fra tiden på videregående frem til i dag har hun etablert en ny bransje i Norge, privatundervisning, ved at hun startet firmaet i 2006. Det begynte i det små under studietiden på matematisk institutt, men selskapet holder i dag 100 ansatte. Vibekes mål er å gjøre Norge til en realfagnasjon.

Vibeke har gått den tunge veien fra ikke å kunne brøk ved studiestart på Blindern til å produsere A’er i matematikk på universitetsnivå; hva skjedde og hvordan får man til det? Hvordan mobiliserer man motivasjon til å begynne en så tung og vanskelig vei, der ingen tror at du skal få til det du har satt deg fore? Og hvordan overkommer du alle motforestillingene og negative ytringer?

Om House of Math

Etter å ha etablert seg i privatmarkedet har Vibeke skrevet 7 bøker for videregående skole, 1 teoribok for hele ungdomsskolen og kommer i august 2017 med 3 nye bøker for 1. til 10. klasse. Totalt har hun gitt ut 27 titler – 11 bøker, 9 kompendier og 7 hefter. Da prosessen med slike utgivelser ofte tar opp mot 2 år valgte hun å starte sitt eget forlag, House of Math Publishing, for å få hjelpemidlene ut til elevene så raskt som mulig. Kompendiene og bøkene har fått svært varm velkomst blant brukerne. I denne sammenheng synes det naturlig å tenke; hva gjør at Vibeke tror at alt kan ordnes? Er det virkelig slik at dersom du trenger det, så er det bare å ta ansvar selv? Er alt virkelig så veldig enkelt?

Presentations

Den som gir seg er en dust!

More information