Back to program

Vinner av Young Lions Digital 2021 og 2022: God psyke kan deles og #BeholdOslo

The Future

When: Tuesday kl. 11:20 - 11:40
Language: Norwegian

Vinner Young Lions Digital både i 2020 og 21: Teknologisk drevet kreativ løsning - enkelt og genialt.

Når mennesker som har god psykisk helse kan donere bort sin TikTok-algoritme til noen som sliter, kan verden straks se litt lysere ut. Unge som sliter fanges av algoritmene i en mørk verden på nett, så grepet med at friske kan donere algoritmen sin er annerledes, enkel og genial.

Mental Helse Ungdom er en medlemsbasert interesseorganisasjon for barn og unge opp til 36 år som jobber for økt åpenhet om psykisk helse, forebygging av psykiske plager og et bedre psykisk helsetilbud.

#BeholdOslo-kampanjen florerte i sosiale medier. I etterkant opplever flere bedrifter salgsøkning. I kampanjen #beholdoslo klistret Grünerløkka-beboere og Sæle hjemmesnekrede logoer for noen av landet og verdens største retail- og fastfoodkjeder på lokale kafeer og butikker i bydelen i Oslo med tekster som «McDonald’s may be opening soon» og «Egon åpner kanskje snart». Målet var å få Oslo-beboere til å bruke de små, lokale butikkene, sånn at gatene ikke skal domineres av de store merkevarene. Kampanjen fikk stor nasjonal oppmerksomhet.

Speaker

Sollin Sæle

Creative, Anorak | NoA

More information